spac ioninsky 0014
spac ioninsky 0014

Винесення Чесних Древ Животворящого Хреста Господнього. Як святкували в Свято-Троїцькому Іонінському монастирі

Святкова літургія особлива не тільки своєю атмосферою, посмішкою прихожан, ароматом запашних трав та меду, а й благодаттю, що рясно покриває все навколо. У монастирі всі відчувається глибше, з перших кроків у напівтемній церкві поринаєш у світ Христа. Тут не співають молитви, тут моляться співаючи. Якщо відсікти всі земні питання та проблеми там, за порогом і відкрити душу Богові, то він обов»язково відізветься в Вашому серці. Скільки дитячих емоцій дарує цей світ. «Будьте, як діти…»Забуваєш про все і на якийсь час стаєш дитиною, хоча роками прямуєш до старості. Час зупиняється і прості речі можуть воскресити наше внутрішнє дитя. К кожного з нас закладено добро, але своєю гріховністю та тягою до зла, ми заштовхуємо краще на задвірки душі. І лише у церкві, молячись, можна віднайти ту серцевинку добра, що тліє у нас. Тоді стає зовсім легко на душі від простої посмішки монаха, щебетливого голосу дитини, чи спокійного материнського погляду. Ми молимося разом і як мало потрібно для щастя, щоб відчути це. Зазирнути у своє серце та віднайти спокій з Богом. Господь щедро дарує благодать та сили принести сьогодні додому шматочок доброти та любові.
Зі святом Вас, православні!
©Alona Kurtanich

 

Галерея фоторобіт ©Valerii Kurtanich

 

Фотогалерея работ ©Сергей Рыжков

Вознесыйся на Крест волею,/ тезоименитому Твоему новому жительству/ щедроты Твоя даруй, Христе Боже,/ возвесели нас силою Твоею,/ победы дая нам на супостаты,/ пособие имущим Твое оружие мира// непобедимую победу.